Hírek

2010.09.13. 13:22

Olcsón fenntartható otthonok bérlakás-programmal

Az alacsony bérből, fizetésből élő emberek lakáshelyzetén segítene a bérlakás-építési program, amelyet a Társaság a Lakásépítésért Egyesület hétfői konferenciáján ismertettek, és amely javaslatokat tartalmaz az Új Széchenyi-terv vitairatához.

MR1 - Kossuth Rádió

Az állami bérlakás-építési támogatásért cserébe a kormánynak számos alapfeltételt kellene megfogalmaznia – mondta az MR1 – Kossuth Rádióban Vajai Tamás Ybl díjas építész. Szerinte meg lehetne határozni például a lakások maximális és minimális méreteit, az adott településhez tartozó legalkalmasabb építményformákat és az építmények elvárható minőségszintjét, épületenergetikai összefüggéseit is.

Egy maximalizált bérleti díjjal és az így létrejövő bérlakás-állománnyal pedig olcsón fenntartható otthonok jönnének létre, amelyek idővel megfelelő alternatívát kínálnának a mostani segély jellegű lakbér-támogatási rendszer helyett - mondják a szakemberek.

Ezzel egyébként a piaci szegmensnek lehetne lökést adni, az önkormányzatok ugyanis a magas költségek miatt már korábban elvesztették érdeklődésüket a bérlakásépítés iránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva