Hírek

2010.09.04. 09:58

Önkormányzati választás - Érdekes párharcok vidéken

Bár a főpolgármester-jelölés a szokottnál is jobban lekötötte a média figyelmét az elmúlt hetekben, bőven akadnak érdekességek vidéken is. A Hírszerző ezekből közölt válogatást.

Hírszerző

Négyen versengenek a polgármesteri tisztségért Pécsen az október 3-i önkormányzati választásokon. A jelenlegi polgármester, a fideszes Páva Zsolt mellett Meixner Andrást, az MSZP, Gyimesi Gábort, a Jobbik és Keresztes László Lórántot, az LMP jelöltjét is nyilvántartásba vették. Az őket jelölő pártok a baranyai megyeszékhely mind a 19 egyéni választókörzetében indíthatnak jelöltet, a mandátumok sorsába három helyen a Nemzeti Demokraták Pécs Egyesület, egy kerületben pedig egy független induló is beleszólhat – írja a Hírszerző.

Kaposvár: jobbikos kavarás

A Jobbik két listát adott le a megyei területi és kettőt a kaposvári választási irodának péntek délután négy órai leadási határidőig. Lukács Zoltán, a Somogy megyei választási iroda jogi helyettese elmondta: pénteken kaptak egy megyei listát a Jobbiktól, később a párt kampányfőnöke telefonon azt kérte, hogy tekintsék azt semmisnek, újat adnak be. Tudomása szerint az elsőként beadott lista vezetőjének személyével volt gond - jegyezte meg az iroda munkatársa.

A kaposvári választási irodához ugyancsak két kompenzációs listát adtak be a Jobbik nevében. A második leadása után a Jobbik képviselője beadványában azt kérte, hogy a korábbi kompenzációs listát tekintsék semmisnek. Az illetékes választási bizottságok várhatóan hétfőn döntenek a vitatott listákról.

Dunaújváros: hármas verseny jön

Hárman indulnak a polgármesteri posztért Dunaújvárosban; a helyi választási bizottság a Fidesz és az MSZP polgármesterjelöltjét, valamint egy független jelöltet vett nyilvántartásba.

A valasztas.hu adatai szerint a város két jelenlegi alpolgármesterére és egy független jelöltre szavazhatnak a Duna-parti település lakói: a helyi választási bizottság ugyanis a Fidesz színeiben induló Cserna Gábort, az MSZP-s Pintér Attilát, valamint a független Pochner Lászlót vette nyilvántartásba. A városban a Fidesz, az MSZP és a Jobbik mind a tíz választókerületben állított jelöltet, és egy független képviselőjelöltet is nyilvántartásba vett a választási bizottság.

Szolnoki MSZP: a Fidesz útján még tovább

Szolnokon három polgármesterjelölt adott le elegendő számú kopogtatócédulát: Szalay Ferenc (Fidesz), Iváncsik Imre (MSZP) és Nagy Gyula (Jobbik) száll versenybe a választók bizalmáért.

A helyi választási iroda vezetőjének tájékoztatása szerint emellett rekordszámú egyéni választókerületi jelöltet regisztráltak. Az egyéni választókerületek között több olyan is van, ahol 7 jelöltet regisztráltak, az összesen 12 kerületben Szolnokon 73 jelöltre lehet voksolni. Az eddigi adatok szerint egy jelöltet már biztos, hogy elutasítottak, ő az Antifasiszták Magyarországi Demokratikus Pártjának színeiben indult, de nem gyűjtött megfelelő számú ajánlószelvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva