Hírek

2010.09.06. 12:55

Szeptember az aranyvásárlók hónapja

A legtöbb piaci elemző emelkedő aranyárfolyammal számol a szeptember folyamán. Indiában elkezdődik az aranyvásárlási szezon, és az évtizedes statisztikai adatok is amellett szólnak, hogy szeptemberben jó eséllyel emelkedhet az arany kurzusa – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Aranypiac.hu

Az arany szerelmesei nagy reményekkel várták az ősz beköszöntét. Sokan arra számítanak, hogy az elkövetkezendő hónapokban jelentősen emelkedni fognak a nemesfémárak. Szakértők az ősszel hagyományosan fellendülő indiai aranykeresletre hivatkoznak, amikor optimizmusunknak adnak hangot, és utalnak arra, hogy a most következő hónapok történelmileg rendre az év legjobb hónapjai az aranybefektetők számára.

Érdemes tehát megvizsgálni, hogy a statisztikai adatok alátámasztják-e ezt a sokat hangoztatott állítást. Az aranyárfolyam 1975-ig visszanyúló elemzéséből kitűnik, hogy az elmúlt 35 év átlagában az első szeptemberi kereskedelmi naphoz képest a hónap utolsó kereskedelmi napján átlagosan 3,35 százalékkal állt magasabban az árfolyam.

Az elmúlt 35 évben a nemesfém jegyzése a szeptemberi hónapok folyamán 25-ször emelkedett, míg 10 olyan év volt, amikor csökkent. Az arany 10 éve tartó töretlen menetelése során mindössze egy évben (2006) zárt gyengébben a hónap végén az árfolyam, mint ahogyan nyitott.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva