Hírek

2010.09.01. 15:32

Vona: Nem szakadunk

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a lapunknak adott interjúban leszögezte: megrendelésre készült a Nézőpont Intézet tanulmánya, amely szerint akár szét is szakadhat a párt választási kudarc esetén.

Világgazdaság

- A Nézőpont Intézet szerint olyan belső nézetkülönbségek vannak az ősjobbikosok és a parlamenti frakció között, amelyek választási kudarc esetén akár pártszakadáshoz is vezethetnek. Ez valós veszély? - kérdeztük Vona Gábort, a Jobbik elnökét.

- Megrendelésre készült tanulmányról van szó, ami szégyent hoz a politológia szakmára. Ezzel a trükkel már a tavaszi választás előtt próbálkoztak, de akkor sem jött be. Minden pártban vannak viták, de nem kell bolhából elefántot csinálni. A párt egységes, és ezt nem csak azért mondom, mert én vagyok az elnök, hanem mert tényleg nem létezik ilyen probléma.

- És a kopogtató cédulák gyűjtésével sincsenek gondok?

- A megnehezített feltételek ellenére sikeresen zárjuk ezt az időszakot. Néhol nehezebben, de alapvetően könnyedén összegyűlt a szükséges mennyiség. Ahol akartuk, ott rajta lesz a jelöltünk neve a szavazólapokon.

- Az vajon hozza majd vagy viszi a szavazatokat, hogy csendőrség és önfenntartó börtönök mellett közrendvédelmi telepeket is létrehoznának Miskolcon a rend érdekében?

- Tudom, hogy ezért is támadni fognak minket, de ezekkel a témákkal rákényszerítjük a Fideszt és az MSZP-t is, hogy struccpolitika helyett nézzenek szembe a valósággal. A telepre zárt garázda egyének megmérgeznék a település nyugalmát. Csak regisztrálva hagyhatnák el a telepet és este 10 óra után kijárási tilalom lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva