Hírek

2010.10.29. 11:26

A román „pusztáért” versengenek az osztrákok

Noha az 1980-as évek végén történt politikai fordulat után a bukaresti kormány megerősítette az utak építését, a nyugat-európai infrastrukturális szint elérése még messze van Románia számára – az osztrák cégek örömér.

Világgazdaság Online

A 22 millió lakosú, és a korábbi NSZK méretéhez hasonlítható ország csak valamivel több mint 300 kilométer hosszúságú autópályával rendelkezik. Emellett a CFR állami vasúttársaság az utóbbi két évtizedben folyamatos gazdasági hanyatláson ment át, és jelenleg eurómilliárdos nagyságrendű adósságokkal küszködik. Ezért – még ha paradoxonnak tűnik is fel – Románia ebben a szektorban nagy lehetőségeket kínál az osztrák vállalatoknak – írja a Die Presse nyomán a Világgazdaság Online.

A bécsi lap szerint az osztrák vasút, az ÖBB leányvállalata, a Rail Cargo Austria ismételten kifejezte érdeklődését a CFR Marfa román állami teherszállító vasút átvétele iránt. Amennyiben a tranzakcióra sor kerül, az ÖBB leányvállalata az egész teheráru-forgalmat biztosíthatná magának Linztől Magyarországon keresztül a Fekete-tenger menti Constantáig. A vállalkozás sikert hozhat, ezt mutatja az OMV példája, amely jelentős pozíciót szerzett a Petrom 51 százalékának

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva