Hírek

2010.10.05. 17:15

Budapest a 30. legjobb üzleti célpont Európában

Bár a Cushman & Wakefield legfrissebb kutatása szerint London, Párizs és Frankfurt a legkeresettebb üzleti célpont Európában, a legtöbb vállalat mégis az oroszországi Moszkvába terjeszkedne.

Világgazdaság Online

A megkérdezettek közül 47 vállalat gondolkodna az orosz fővárosban, ami nagy ugrást jelent az előző évhez képest, amikor ez a szám csupán 35 volt. Varsót, a tavalyi 36-hoz képest idén csupán 30 cég említette, mint lehetséges terjeszkedési célpontot.  

Párizs és Frankfurt ismét a dobogó második és harmadik fokát foglalják el. Brüsszel a negyedik helyre csúszott vissza, de még így is javított az előző évhez képest és Barcelona előtt végzett.

Az Európai Városok Monitor Kutatás 2010-es tanulmányának legkedvezőbb üzleti feltételeket biztosító városok összehasonlításában Budapest a 26. helyről a 30. helyre esett vissza az elmúlt évhez képest. Míg a cégek európai expanziós tervei tekintetében 2009-ben a megkérdezett cégek közül 23 válaszolta, hogy Budapestre terjeszkedne, ebben az évben a megkérdezettek közül csak 22 vállalat távlati expanziós tervei között szerepel a magyar főváros.  

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva