Hírek

2010.10.14. 12:20

Erdei: A piactól mindent kérünk, de szocializmust akarunk?

Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke a Stabilitás Pénztárszövetség "Van-e, kell-e magyar modell? Nyugdíj-, Egészségügy- és Pénztárkonferencia" című rendezvényein a költségvetés helyzetéről szólva kritizálta az előző kormányt.

Világgazdaság Online

Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke a magyar gazdaság kilátásairól szólva elmondta, hogy nem látja optimistán a helyzetet, és a tegnapi bejelentések nem segítettek ebben, mivel azok csak rövid távra szólnak.

Erdei szerint nem oldottunk meg komoly strukturális problémákat, így az adósságunk csak nőtt, az ország likviditása a válság során veszélybe került, megtanulhattuk. a pénznek nagyon súlyos ára van, amit a költségvetésnek kell fizetnie.

Erdei burkoltan bírálta az előző kormányt is, mondván, az idei választások után a magyar kormány, a költségvetés csapdahelyzetben volt, mivel 4,5-4,7 százalék lett volna a hiány. Az ok a költségvetésben a bevételek felül-, a kiadások alultervezése.

A piac kinyilvánította viszont, hogy nem enged a hiánycélokból, és nagyon fél a kockázatoktól. A piac tendencia nélküli, a mohóság és a kockázatkerülés egyaránt jellemző, és azok az országok bűnhődnek, amelyeket kockázatosnak tart. A kormánynak sok mozgástere nem volt: tartani kell a hiánycélokat.

A konferencián elhangzott korábbi megszólalásokat elolvashatja itt

"Van-e, kell-e magyar modell? Nyugdíj-, Egészségügy- és Pénztárkonferencia" című rendezvényein a költségvetés helyzetéről szólva kritizálta az előző kormányt. Világgazdaság Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva