Hírek

2010.10.14. 15:06

Fico Orbán nyomdokait követné

A jelenleg tervezett jövedéki adóemelés helyett bankadó bevezetését szorgalmazza a szlovák ellenzéki párt, a Smer. Robert Fico pártelnök szerint az állampolgárok terheinek növelése helyett a bankokat kellene rendkívüli adóval sújtani – írja az Új Szó.

Új Szó

Második olvasatba utalta a szlovák parlament a megszorító csomag részként szereplő sör, a dohánytermékek és az ásványi olajok jövedéki adójának emeléséről szóló törvénymódosító javaslatot.

Az ellenzéki párt azonban nem ért egyet a lépéssel. „Ha valahonnan pénz kell, mert a kormánynak szüksége van rá, ne a leggyengébbektől vegyék el. Nagyon egyszerű megoldás, hogy az emberek többet fizessenek az élelmiszerért. A pénz a bankokban van, újra nyereségesek” – idézi Robert Ficot a szlovákiai magyar lap.

A volt miniszterelnök szerint a bankok a rendkívüli adót azzal kompenzálhatnák, hogy megemelik az ügyfelek által fizetendő kezelési illetékeket. A Smer még a héten benyújtja a bankok rendkívüli megadóztatásáról szóló törvénymódosító javaslatát, a parlament novemberben fog tárgyalni róla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva