Hírek

2010.10.23. 09:29

Gyarmati Dezsőtől Demjén Rózsiig - Ők kaptak kitüntetést

Példaként kell az ország elé állítani azokat, akik a méltóságot képviselik a világban - erről beszélt az 1956-os kitüntetések parlamenti átadásakor Schmitt Pál államfő.

MR1-Kossuth Rádió

Az ünnep alkalmából 225-en vehetnek át elismeréseket egészen hétfőig. Mivel idén augusztus 20-án elmaradt, így most adják át a legrangosabb állami kitüntetéseket is. Péntek délután Nagy Imre Érdemrendet kapott többek között András Sándor költő, irodalomtörténész, 56-os emlékérmet Józsa Sándor, Újlaki Dénes és Simon János - számolt be az MR1-Kossuth Rádió.



Az éppen október 23-án 83 éves Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a nemzet sportolója valamint Jakubinyi György Miklós, a római katolikus egyház gyulafehérvári főegyházmegye érseke kapta a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét.

Többek között középkeresztet csillaggal kapott Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. vezérigazgatója és Kukorelli István volt alkotmánybíró.

Középkeresztet vehetett át Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes, Demjén Ferenc előadóművész, Deutsch Róbert főrabbi, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke, Fodor István Széchenyi-díjas villamosmérnök és Itzés János, a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva