Hírek

2010.10.29. 14:10

Internetes ajándékvásárlás - Íme, a klasszikus csalás

Fokozott óvatossággal járjanak el azok, akik interneten szeretnének ajándékot venni – figyelmeztet az Európai Fogyasztói Központ Magyarország.

Világgazdaság Online

Az Európai Fogyasztói Központ a hozzá forduló panaszosok tapasztalata alapján vázolja fel, hogyan zajlik egy klasszikus internetes csalás. Ennek során a fogyasztó talál az interneten egy rendkívül csábító ajánlatot, majd érdeklődik a termékről a kereskedőnél, aki rendelkezésére bocsát minden szükséges információt. Megbizonyosodik arról, hogy az ajánlat valóban nagyon előnyös, majd megrendeli a terméket és meg is kapja a visszaigazolást a rendelésről, a terméket bemutató további fotók kíséretében.

A fogyasztót ezután megkéri a vállalkozást, hogy vagy pénzfeladással fizessen, vagy utalja át a vételárat egy magánszemély bankszámlájára, akiről gyakran azt állítják, hogy a vállalkozás ügyvezető igazgatója. A csaló kereskedő ezen a ponton vagy eltűnik, vagy egy csaló áruszállító vagy letéteményes céggel együttműködésben arról tájékoztatja a fogyasztót, hogy a termék szállítása már folyamatban van - írja a Világgazdaság Online.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva