Hírek

2010.10.25. 05:00

Ki nyögi majd a nyugdíjat?

A jelek szerint nem csak négyévente állítják választás elé a magyar polgárokat. A jövőben arról voksolhat majdnem hárommillió ember, akar-e magánnyugdíjpénztári tag maradni, vagy önként visszatér az állami rendszerbe.

VG

Ehhez kapnak a bizonytalankodók információkat, többnyire olyanokat, amelyeket, mivel nem közgazdászok, nehezen értelmeznek. Marad hát a bizalom: ki kinek hisz? A kormánynak, amely azt hangsúlyozza, hogy az állam a biztosíték a nyugdíjak értékének megőrzésére, vagy a nyugdíjpénztári vezetőknek, akik szerint káros a riogatás.

A fejleményekre a tőzsde is reagált, a pénztárak már most elkezdték portfóliójuk átrendezését. Némi jó hír, hogy várhatóan az önkéntes nyugdíjpénztárakat nem érinti a kormány bejelentése. Mohr Lajos, az Erste Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója szerint az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás a banki folyószámlához hasonlítható. Az ezen lévő összegekkel teljes egészében az ügyfél rendelkezik, a kormány ezekre vonatkozóan nem hozhat intézkedést. Az Országgyűlés már ma tárgyalhat a nyugdíjpénztári kérdésekről.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva