Hírek

2010.10.25. 09:03

Magánnyugdíjban vagy az államiban bízunk? Mást ír a Magyar Nemzet és a Népszabadság

A magyar emberek közül kétszer annyian bíznak az állami nyugdíjrendszerben, mint a magánban – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából, amit a Magyar Nemzet ismertet. A Népszabadság felmérése más eredményre jutott.

Magyar Nemzet - Népszabadság

A Századvég felmérése rávilágított arra is, hogy a biztosítási rendszerről véleményt formáló állampolgárok többsége nem elégedett vagy nem igazán bízik a magánnyugdíj-biztosító társaságokban - olvasható a lapban.

A kutatásban részt vevők 38 százaléka szerint a magánnyugdíjpénztárak általában véve rosszul gazdálkodtak az emberek pénzével, s ettől eltérően, 24 százalékuk volt elégedett azzal, ahogy a társaságok a befizetett járulékokat kezelték. 

Egy, a Népszabadság megbízásából végzett online közvélemény-kutatás szerint viszont a válaszadók 55 százaléka egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy az Orbán-kormány legalább 14 hónapra megszüntesse a magánnyugdíj-befizetések átutalását a magánnyugdíjpénztáraknak, és mindössze 13 százalék az, amely ezt az intézkedést teljes mértékben támogatja.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva