Hírek

2010.10.18. 07:22

Másfél milliárd forintot fizetne a MAL

A Mal Zrt. öt éven át évi 300 millió forintot, összesen másfél milliárd forint kártérítést fizetne a két héttel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa károsultjainak - mondta el a társaság elnöke

MR1 - Kossuth Rádió

Szakértők szerint a vizet tároló talajréteg nincs veszélyben az ajkai térségben, mert ahol az iszap keveredett a talajjal, ott a szennyezés nem szivárgott 10 centiméternél mélyebbre - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

Az ajkai katasztrófáról mindent egy helyen itt olvashat!

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló határozati javaslatról szavaz hétfőn az Országgyűlés: a döntéshez négyötödös többség kell. Az indítvány szerint az év végéig tartana a vörösiszap-katasztrófa miatt Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében kihirdetett veszélyhelyzetet. Magyar uniós képviselők kezdeményezésére az Európai Parlament ma kezdődő plenáris ülésén is téma lesz a Veszprém megyei iszapkatasztrófa. A többi között megvitatják, hogyan csökkenthető a jövőben az ipari katasztrófahelyzetek kialakulásának kockázata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva