Hírek

2010.10.30. 14:26

MSZP: Az államfő elkötelezett pártkatona

Az MSZP szerint a köztársasági elnök bebizonyította, hogy elkötelezett pártkatona, aki képes feláldozni a jogállamiság eszméjét, a törvényességet és a demokrácia hagyományosnak tekintett értékeit a kormányzó párt érdekeinek oltárán.

MTI

A szocialista párt közleménye szerint Schmitt Pál az elődjével, Sólyom Lászlóval pénteken folytatott megbeszélését követően sem változtatott álláspontján, amikor olyan nyilatkozatot tett, amely az MSZP számára elfogadhatatlan, annak értékrendje és a benne megfogalmazott gondolatok politikai elfogultsága miatt.

"A jogállam elleni újabb támadásként értékeljük a köztársasági elnök szavait, amelyek úgy hatottak, mint amikor egy katonát a golyózápor elé küldenek. A köztársasági elnök tekintélyét feláldozva, éppen az ellenkezőjét mondta annak, amiben az MSZP bízott, amikor az LMP-vel közösen megfogalmazott levelet küldött Schmitt Pálnak az alkotmánybíróság hatáskörét csorbító fideszes törvény objektív mérlegelése érdekében.
 
A köztársasági elnök üzenetének lényege sajnos ellentmond nyitó mondatainak, melyek szerint a jogállamiságról soha sem mondhatunk le. Mindezek ismeretében aligha lehet remélni, hogy a Fidesz által sürgetett új alkotmány az ország és nem a hataloméhes kormányzópárt érdekeit fogja szolgálni" - olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva