Hírek

2010.10.10. 16:14

Önjáró autót készített a Google - Videó

A Google blog bejegyzésben közölte, hogy sofőr nélkül közlekedő autókat fejlesztett ki, amelyek már futnak az amerikai utakon.

Világgazdaság Online

A keresőóriás közlése szerint az önjáró autókat videókamerákkal, radaros érzékelőkkel és lézeres letapogatókkal szerelték fel, hogy megfelelően reagáljanak más autókra, vagy az esetleges forgalmi akadályokra. Az autók olyan térképek segítségével navigálnak, amelyeket korábban, sofőr-vezette gépkocsik gyűjtöttek be.

A The New York Times cikke szerint a kaliforniai Gépjármű Felügyelet törvényesnek ítélte a Google autóit, mivel mindegyikben egy sofőr is helyet foglal, aki szükség esetén kézi irányításra kapcsolhatja az autót. Ugyanakkor a The Register szerint a hatóság egyik tagja aggodalmát fejezte ki az akció miatt, hiszen a jogszabályok szerint a felelősség a sofőrt illeti és nem lehet tudni, jogilag milyen elbírálás alá esik, ha egy ilyen autó balesetet okoz.

Részletek és videó itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva