Hírek

2010.10.11. 08:08

Orbán fontos bejelentéseket tesz a héten

Az előzetes tervek szerint Orbán Viktor még ezen a héten „fajsúlyos gazdasági bejelentéseket tesz” – mondták a Népszabadságnak kormányközeli források, akik úgy fogalmaztak: a várható bejelentéseket akár „kettes számú akciótervnek” is lehet nevezni.

Népszabadság

A tervezett bejelentésekről egyelőre kevés konkrétum tudható. A Népszabadság egyik forrása azt mondta: ezek nyilvánvalóan a 2011-es büdzsét és a háromszázalékos hiánycélt megalapozó döntések lesznek, melynek legfontosabb eleme az egykulcsos, családi szja, amit a kormány részéről „világszabadalomnak” neveztek. Emellett lehetnek szociális fronton hangsúlyeltolódások, de napirenden szerepelhet a devizahitelesek megsegítését célzó Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállítása, illetve a kórház-konszolidációs egészségügyi terv is.

„Onnan kell pénzt elvenni, ahol van” – fogalmazott két hete a miniszterelnök, de akkor korainak tartotta megerősíteni Lázár János egyik nyilatkozatát, melyben a Fidesz-frakcóvezető azt valószínűsítette: „nem biztos, hogy az ősz örömteli lesz a távközlési vállalatok vagy az energiaszolgáltatók számára”.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva