Hírek

2010.10.01. 11:23

"Orbán vigyázzon, nehogy meghúzza a ravaszt az S&P"

A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint az önkormányzati választásokat követően a befektetők árgus szemmel figyelik majd a kabinet lépéseit, a fő kérdés, hogy végrehajtja-e az Orbán-kormány a hiánycsökkentéshez szükséges döntéseket.

Bloomberg - Világgazdaság Online

"A piac most nem stratégiákról, és hiánycélokról akar hallani, hanem konkrét lépéseket vár a kormánytól" – mondta a Bloombergnek Orbán Gábor, az Aegon Alapkezelő munkatársa. A hírügynökség emlékeztet arra, hogy a Fidesz várhatóan fölényesen megnyeri az önkormányzati választásokat, és most először Budapesten is átveheti a többségi irányítást. Nem véletlen, hogy a sokak számára fájdalmas döntéseket a kabinet a voksolást követően kezdheti meg – mondta az RBC Capital fejlődő piaci stratégája.

Bartosz Pawlowski, a BNP Paribas szakértője pedig úgy fogalmaz: a kormánynak nagyon óvatosan kell lépnie, nehogy a Standard&Poor’s meghúzza a ravaszt.
 
További részletek

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva