Hírek

2010.10.09. 14:40

Török Gábor: Orbán nagyot nyert az iszapkatasztrófán

Török Gábor politológus szerint Orbán Viktor őszintén, érthetően és átélhetően beszélt az ajkai események kapcsán.

Világgazdaság Online

"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron.

Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne nyertesekről beszélni, másrészt pedig el akartam kerülni a politikai elemzésekben gyakran felbukkanó „a válság mindig a hivatalban lévőket erősíti” primitívségeket. Most mégis úgy érzem, hogy egy mondatra szükség lehet – írja a politológus blogján, amelyet a Világgazdaság Online idéz.

Talán már kiderült a korábbi bejegyzésekből, hogy nem tartozom Orbán Viktor el- vagy lekötelezett, kritika nélküli támogatói közé, politikáját, döntéseit és megszólalásait nem minden esetben tartottam helyesnek, szerencsésnek vagy hasznosnak. Ahogy azonban a miniszterelnök a mostani katasztrófa kapcsán viselkedett, azt nem tudom másnak nevezni, mint példamutatónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva