Hírek

2010.10.26. 17:22

Török Gábor szerint a Fidesz átlépte a határt

Az Orbán-kormánnyal eddig viszonylag megengedő Török Gábor politikai elemző is kiakadt a Fidesz frakcióvezetőjének szavain, miszerint korlátoznák az Alkotmánybíróság mozgásterét.

BAMA

Nem gondolom, hogy ezzel vége lenne a jogállamnak, de el kell ismernem, hogy ezek a lépések nem csupán elvtelenek (hiszen ellentétesek mindazzal, amit ellenzékben a Fidesz képviselt), de valóban átlépik azokat a határokat, amelyeket a magyar politika meghatározó, felelős szereplői az elmúlt két évtizedben többé-kevésbé igyekeztek tiszteletben tartani - írja blogján Török Gábor.

Mint ismert, az Alkotmánybíróság mai határozatában alkotmányellenesnek ítélte az úgynevezett extraadót. Erre reagálva jelentette ki Lázár János frakcióvezető, hogy olyan törvényeket készül alkotni a Fidesz, melyek kiveszik az AB kezéből az ilyen típusú javaslatok elbírálásának jogát, illetve szűkítik a népszavazási lehetőséget is, ezáltal a hatalom ellenőrzésének két megmaradt lehetőségét korlátoznák.

Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy a Fidesz ellenzékben mennyire kényes volt az Alkotmánybíróság döntéseinek tiszteletben tartására. Joggal bírálta a kormányt, ha elbukott az alkotmányossági vizsgán, és felháborítónak tartotta, ha egy bírósági határozatot követően még ügyeskedni próbált a kabinet - emlékeztet az elemző.

Facebook-csoport Lázár bejelentése ellen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva