Hírek

2010.10.04. 15:07

Vigyázat az ölben tartott laptopokkal!

Egy amerikai orvosi folyóiratban megjelenő tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a laptopok gyakran felforrósodnak, a felhasználók pedig ezt nem minden esetben veszik észre időben.

AP - Világgazdaság Online

A Pediatrics című szaklap olyan eseteket sorol fel, amelyekben a páciensek ismeretlen eredetű bőrelszíneződéssel fordultak orvoshoz. A háziorvosok nem jöttek rá, mi okozza a furcsa alakú égéshez hasonlító nyomokat a betegek combján, míg ki nem derült, hogy mindegyik beteg több órán keresztül használja számítógépét úgy, hogy az ölében tartja a készüléket.

Jelentkezzen a Világgazdaság Egészségügyi konferenciájára - Merre tart az egészségügy? Stratégia, szerkezetváltás, működésfejlesztés, finanszírozás

Az AP tudósítása szerint az egyik esetben az orvos 125 Celsius fokos hőt mért a noteszgép és beteg combja között, az illető ennek ellenére órákig használta a gépet anélkül, hogy felfedezte volna az égést. Bár a laptopok általában nem okoznak valódi égési sebeket, tartós használat mellett az érintett bőrfelület véglegesen elszíneződhet. A kutatók azt javasolják, hogy a felhasználók mindenképpen tegyenek valamilyen szigetelőanyagot a notebook alá, ha ölben szeretnék használni. A kockázatokra egyébként a legnagyobb PC-gyártók (Dell, HP, Apple) is felhívják a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva