Hírek

2010.11.08. 15:59

A Google

A Google közölte, hogy a jövőben csak akkor engedélyezi a felhasználói adatainak automatikus átvételét, ha cserébe a cég is kap információkat.

Reuters - Világgazdaság Online

A Google intézkedése egyértelműen a Facebooknak szólt; a keresőóriás kifejezetten nehezményezte, hogy a közösségi portál automatikusan importálja felhasználóinak e-mail kapcsolatait saját rendszerébe, miközben a Facebookon keletkező kapcsolati információkat nem engedi át a Google-nak. A Google megfogalmazása szerint a Facebookhoz hasonló weboldalak adatközlési zsákutcában hagyják a felhasználókat.

A vállalat szerint minden olyan partner hozzáférhet az adatokhoz, amelyik betartja a kölcsönösség elvét, de a Facebookra ez nem igaz. A portál állítólag nem változtatott a gyakorlatán, a Google szóvivője pedig mindössze annyit mondott: fokozatosan léptetik életbe az új szabályokat.

A Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint a döntés egyértelműen jelzi az éleződő konfliktust a Google és a Facebook között. Ray Valdes, a Gartner szakértője úgy fogalmazott: a Google-nak komoly tényezővé kell válnia a közösségi portálok világában, de eddig erre nem volt képes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva