Hírek

2010.11.22. 15:44

Az idei kötelezőkampány legeslegjei

A Biztosítás.hu adatai alapján a legöregebb váltó az idén egy 95 éves budapesti férfi volt, aki csaknem 5 ezer forintot takarított meg biztosítóváltásával.

VG

Ennél jóval többet spórolt éves kötelezőjén az a szintén budapesti férfi, aki az alkuszcégnél az eddigi legtöbbet, mintegy 318 ezer forintot takarított meg egyetlen biztosítóváltással. Akadt azonban olyan autós is, aki mindössze 49 forintos megtakarításért váltott olcsóbb biztosítóra az internetes portálon.

Játsszon velünk és nyerje meg a jövő évi kötelezőjének a díját!

További érdekesség, hogy a nemek aránya is megváltozott. A hölgyek a tavalyi évhez képest némileg visszaesve, alig 30 százalékban képviseltetik magukat az internetes kötelezőváltásban, 70 százalékos férfidominanciát biztosítva ezzel a biztosítójukat lecserélő ügyfelek arányában. A márkák tekintetében az Opel- és a Suzuki-tulajdonosok állnak az élen, őket követik a Volkswagen-, a Ford- és a Renault-tulajdonosok.

A lista végén cseppet sem meglepő módon az Aston Martin, a Lamborghini és az Oldsmobile található. Igaz ugyan, hogy ezekből az autótípusokból meglehetősen kevés van hazánkban, de figyelemre méltó, hogy még az ilyen extravagáns gépkocsik tulajdonosai sem akarnak többet fizetni a kötelezőjükért, mint amennyi feltétlenül szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva