Hírek

2010.11.06. 10:31

Családi gazdaságok, figyelem!

Még két hetük van a családi gazdaságoknak a korábban felvett és meghosszabbított forgóeszközhitelhez kapcsolódó állami támogatások kifizetésének kérvényezésére – hívja fel az érintettek figyelmét a Magyar Agrárkamara (MA) az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

MTI

A családi gazdálkodók által még az évtized első éveiben felvett forgóeszközhitelek egy részét az érintettek nem tudták a lejárati határidőben kifizetni. Ezért az előző kormány lehetővé tette azok meghosszabbítását. Az ezekhez kapcsolt állami támogatások kifizetését most, november 1–20. között kérvényezhetik az érintettek. A kifizetési kérelmet postán kell eljuttatniuk az MVH-hoz.

Az MFB által folyósított hiteleiket a gazdálkodók még az évtized első éveiben vehették fel. Azok visszafizetési határideje többségében tavaly év végén, illetve a mostani időszakban járt le. Mivel a hitelek kamata állami támogatással csökkentett – a meghosszabbított hitelek esetében háromhavi Bubor +3,1–7,0 százalék közötti mértékű volt a támogatás, ezt vehetik fel most a gazdálkodók – közli a Magyar Agrárkamara.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva