Hírek

2010.11.08. 07:43

Elfogytak a használt kocsik

A használt gépkocsik piacának is ártott az új járművek forgalmának zuhanása.

VG

Az új autók forgalmának zuhanása magával rántotta a használtak piacát is. Ha nem vesznek új gépkocsit az emberek, akkor a régit sem akarják eladni, úgyhogy a piac mindkét oldala áll – summázta a helyzetet Horváth Zoltán, a legnagyobb használtautókereskedő-hálózat, a 42 értékesítési ponttal rendelkező Weltauto igazgatója.

Mint hangsúlyozta: miután gyakorlatilag senki sem vesz új kocsit a régi helyett, előfordulhat, hogy jövőre már egyáltalán nem lesz belföldi eredetű használt autó a piacon.

Bár a Porsche Hungaria csoporthoz tartozó Weltauto eladásai arányaiban feleannyira csökkentek, mint az újautó-piacéi, a válság halmozódó hatásait alaposan megérezte a hálózat is: előtte 53 volt a Weltauto-pontok száma.

Az árak az elmúlt évben folyamatosan estek, az idén a stagnálás után – éppen a kínálat minimális szintje miatt – most emelkedés várható. A kínálatot a hazai piac sajátosságaként a hitelt nem fizető ügyfelektől visszavett kocsik bővítik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva