Hírek

2010.11.15. 17:49

Elutasították az MSZP népszavazási kezdeményezését

Az Országos Választási Bizottság nem adott zöld utat az MSZP magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek.

MTI

 A testület hétfői ülésén nem hitelesítette az ellenzéki párt által benyújtott három minta-aláírásgyűjtő ívet. Az OVB tíz tagja közül az egyik kérdés hitelesítését hárman, míg a másik kettőt csak egyedül a szocialista delegált támogatta. A hitelesítést azért tagadta meg a testület, mert a kérdések szerinte nem voltak egyértelműek. A döntés nem jogerős, az ellen az Alkotmánybírósághoz (Ab) lehet fordulni. Az Ab soron kívül dönt a jogorvoslatról.

Az OVB nem adott zöld utat az MSZP új alkotmányról szóló országos népi kezdeményezésének.A testület hétfő esti ülésén nem hitelesítette az ellenzéki párt által benyújtott aláírásgyűjtő ívet sem, ahogy nem sokkal előtte a szocialisták három népszavazási kezdeményezését sem.  Az OVB tíz tagja közül a népi kezdeményezés hitelesítését négyen támogatták.
 
A kezdeményezést korábban magánszemélyként Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció platformjának tagja nyújtotta be. Az aláírásgyűjtési íven az áll: "Kezdeményezzük, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra". Az OVB elutasító határozatát az Alkotmánybíróságon lehet megtámadni.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva