Hírek

2010.11.16. 08:15

Holnap eldől, mennyibe kerül jövőre a gáz

Az NFM tájékoztatása szerint a héten sikerrel lezárulnak a szolgáltatókkal folyó tárgyalások.

VG

Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtiktára tegnap tájékoztatta az egyetemes gázszolgáltatókat a szabályozott piaci árképzés új módjáról, az áremelés szabályairól. Úgy tudjuk, a tervezetet holnap tárgyalja a kormány. Az NFM-nél úgy tájékoztatták lapunkat, hogy reményeik szerint a héten sikerrel lezárulnak a szolgáltatókkal folyó tárgyalások.

Az új szabályozás révén alacsonyabb lesz a gáz végfelhasználói ára az egyetemes szolgáltatásra jogosul fogyasztók számára annál, mint amennyit a hatályos, de július 1-je óta nem használt árképlet előírna. Ismert: a gázárak idei emelése elmaradt a szakma által indokoltnak tartottól.

Az áprilisi emelést az előző kormány tartotta egy rendelettel 10 százalék alatt, a módosítás nélkül 18 százalékos drágulás fenyegetett. A júliusi és az októberi emelést már az új kormány akadályozta meg az árak befagyasztásával. Ideiglenes intézkedése az új árképzés hatálybalépéséig marad életben.

VG -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva