Hírek

2010.11.08. 13:22

Jövőre már lesz gázáremelés

Jövőre már lesz gázáremelés, bár egyelőre moratórium van érvényben az energiadíjakra.

MR1 - Kossuth Rádió

A kormány hónapok óta egyeztet a szolgáltatókkal arról, hogyan lehetne módosítani az árak kiszámításához használt képletet, megállapodás azonban még mindig nincs, a hétfőre hirdetett egyeztetést sem tartották meg. Elemzők tíz százalék körüli emelést tartanának indokoltnak, kérdéses viszont, hogy a kormány politikailag vállal-e egy ilyen mértékű drágulást - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi kormányülés előtt még úgy nyilatkozott, vizsgálják, hogyan tartható fenn 2011-ben is az energiaárakra érvényes moratórium, Bencsik János, energiaügyi államtitkár hétfő reggel már azt mondta a Magyar Televízióban: januártól lesz áremelés, amit azonban igyekeznek kordában tartani. A válságadóból következő terhek figyelembe vételével kell véglegesíteni az új árszabályozást, de az állam mindenképp két számjegy alatt tartja majd az energiaár-emelkedést, figyelembe véve azt, hogy a kőolaj világpiaci ára miként fog alakulni – fogalmazott az államtitkár.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva