Hírek

2010.11.29. 08:12

Kétes hírnevet szereztek Orbánék az országnak

VG

Magyarország harcos kormánya címmel tálalja több cikkben is a The Economist online kiadása a hazai folyamatokat. Többek között arról ír, hogy a Fidesz minden független intézménybe vagy a saját embereit ülteti, vagy felszámolja. A költségvetési hiány tartása miatt a megtakarításokat az állami pillérbe csatornázza a kormánypárt. A The Economist megemlékezett arról is, hogy csökkentette az Alkotmánybíróság hatáskörét a kabinet, s az Állami Számvevőszékhez szintén a saját embereit tette.

A cikkhez kapcsolódó jegyzet itt olvasható!

Az is elképzelhető azonban, hogy a következő évekre lehetne azt elszámolni. Még így sem biztos azonban, hogy kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól, mivel egyszeri tételekről van csak szó. A bevont állampapírok kamatán azonban így is, úgy is meg lehet takarítani a GDP 0,5-0,7 százalékának megfelelő kifizetést. A Fitch Rating eközben jelezte, az év végéig leminősítheti a magyar adósságot, mert romlott a közfinanszírozás középtávú fenntarthatósága. A hétvégén kiderült: mégis adóköteles lesz a visszalépőknek kifizetett hozam, kivéve, ha azt önkéntes pénztárba helyezik. A nyugdíjpénztárak ügye egy pénteki konferencián is szóba került, ahol többen bírálták a kormány tervét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva