Hírek

2010.11.02. 12:36

Kgfb: cascóval adják a legnagyobb kedvezményeket

Ahogy azt korábban a piaci szakértők jósolták, jelentős kedvezményeket kínálnak a biztosítók az autótulajdonosoknak, ha a casco és a kötelező gépjármű-felelősség biztosításukat együtt kötik meg. Van, aki a teljesítmény- hengerűrtartalom arányra apellál, mások az egyházi alkalmazottakat, közszolgákat veszik célba az idei kampány alatt. A legtöbb biztosító honlapján lehetőség van a biztosítás számítására és a szerződések megkötésére is.

Világgazdaság Online

Az Uniqa – közleménye szerint – 25 százalékos kedvezményt ad azoknak akik kötelezőjüket és a casco biztosítást a mostani kampány alatt együtt kötik meg, az új ügyfelek 20 százalékos előnnyel indulhatnak tavalyhoz képest. Az újonnan szerződőknek szól ugyancsak a közszolgálati dolgozóknak, egyházi alkalmazottaknak és banki díjlehívás esetén nyújtott engedmény. A családok számára jó hír, hogy családi flottára és 14 éven aluli gyermek esetén is jár kedvezmény.

Az Uniqa összeségében sikeresnek ítéli a tavalyi kampányt: több mint 100 ezerrel több szerződésük van most, mint a 2010-es átszerződési időszak előtt. Idén a törvényi változásoknak köszönhetően a korábbiaknál is erőteljesebb kampányra számítanak.

A biztosító szerint a kgfb kötésnél az ügyfelek az ár mellett a gyorsaság és kényelem alapján döntenek. Azért, hogy több ügyfelet nyerjenek meg, az árak kalkulációját, s egyben a szerződések kötését lehetővé tévő mobilalkalmazást is piacra dobtak.

A K&H – amely jelenleg több mint 400 ezer K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kezel – maximálisan elérhető 47 százalékos kedvezménnyel csábítja azokat az autótulajdonosokat, akik a cascot és a kgfb-t együtt kötik meg.

Mint ismeretes, idén nem a hengerűrtartalom, hanem az autó tényleges teljesítménye alapján kell a tarifákat kiszámítani, így azok az autósok, amelyeknek járműve alacsony hengerűrtartalma de magas teljesítményű, tavalyhoz képest rosszabbul járhatnak. A K&H tarifarendszere idén erre a csoportra fókuszál. Közleményük szerint úgy kalkuláltak, hogy minél több autós számára legyen előnyös a változás. is jelentősen megnövekedett: a tavalyi 40 százalékhoz képest akár a 47 százalékot is elérheti.”

Több fontos változás is történt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatban az elmúlt év során. Január elsejétől a biztosítási időszak nem a naptári évhez kötődik, hanem a szerződésben meghatározott kockázatviselés kezdetétől számított egy évre szól. A jogszabály rendelkezéseinek megfelelően a korábbi, köbcentiméter alapú számításról kilowatt alapú tarifálásra váltottak a biztosítók, amely jelentős változásokat hozhat a kgfb díjakban a gépjármű tulajdonosok számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva