Hírek

2010.11.05. 07:43

Lesik az időjárást - Jó szezonban reménykednek a sípályák

Az óriásberuházások után a szolgáltatások finomhangolásán van a hangsúly – Jó szezonban bíznak

Németh Márk

„Télre elkészül a 2008-ban indított, 72 millió forintos uniós és állami támogatással megvalósuló fejlesztési projektünk legtöbb eleme: duplájára bővül az alpesi hangulatú étterem, a Hóhatár Hütte vendégtere, hat új, nagy teljesítményű amerikai hóágyút üzemeltetünk be, és bővítettük a hócsúszdaparkot is, valamint a gyerekek síoktató parkját. Ezen a pályázaton kívül megújult a sípark honlapja, valamint új webkamerákat és információs táblákat is felszereltünk a hegyen” – sorolta az újdonságokat Erbeszkorn Tamás, a Sípark Mátraszentistván szóvivője. Elmondása szerint – bár az idei szezonra szerették volna átadni – csak tavasszal kezdődik meg egy új, 300 méteres pályaszakasz kiépítése, amely két meglévő pályát köt majd össze.

Az eplényi Nordica Síarénában a tavalyi óriás beruházás után – az ország első négyüléses sífelvonóját építették meg 300 millió forintból – az idén a szolgáltatások finomhangolására helyezték a hangsúlyt, több esetben a vendégek visszajelzései alapján. „Új, másfélszeres teljesítményű trafót helyeztünk üzembe, amely hatékonyabb hóágyúzást tesz lehetővé, új pénztárt építettünk, kialakítottunk egy jégbárt és egy szabadtéri szórakozóhelyet a meglévő kemence büfével szemben, és áthelyeztük a Funparkot is. Létrehoztunk egy külön elsősegélyközpontot is. A sok kisebb munkálat értéke így is több millió forintot tett ki” – mondta a Világgazdaságnak Palitz Izabella, a Nordica Síaréna szóvivője.

A katasztrofális kezdet ellenére a nagy hazai sípályák jó 2009/2010-es szezont zártak. „A decemberi meleg pont a csúcsidőszakot, a két ünnep közti periódust vágta haza, ezekben a hetekben többször teljesen újra kellett hóágyúzni a pályát, ez alkalmanként körülbelül kétmillió forintos kiadást jelentett. Januárban viszont megjött a hideg, amely szerencsére március végéig eltartott, így összesen majdnem száz napot voltunk nyitva, és körülbelül 60 ezer látogatónk volt ez idő alatt. Ez hasonló az egy évvel korábbi rekordvendégszámhoz” – mondta Erbeszkorn Tamás. Elmondása szerint a kezdeti évek folyamatos vesztesége, illetve az egy évvel korábbi közel nullszaldó után a tavalyi szezonban tudtak először nyereséggel üzemelni.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva