Hírek

2010.11.18. 07:45

Létre lehet hozni egymillió új munkahelyet

A jelenleg 10,9 százalékos magyar munkanélküliségi ráta mellett a meglevő munkahelyek megtartása és a munkahelyteremtés ösztönzése az egyik legfontosabb feladat

VG

A munkaerő-piaci stabilizáció terén Magyarországra is jelentős tennivalók várnak a következő években: a jelenleg 10,9 százalékos magyar munkanélküliségi ráta mellett a meglevő munkahelyek megtartása és a munkahelyteremtés ösztönzése az egyik legfontosabb feladat a gazdaság fejlődési pályára állítása érdekében.

Hosszú távon a kormány akciótervében szereplő egymillió új munkahely létrehozását az MGYOSZ is kivitelezhetőnek tartja, s ennek megvalósításához minden szakmai segítséget megad. Ezzel egészítette ki a Businesseurope uniós gazdasági előrejelzését Futó Péter, az európai munkaadói szervezet magyar tagjának, az MGYOSZ-nak az elnöke.

Mint a szövetség által lapunkhoz eljuttatott közleményből kiderül, a Businesseurope folyamatosan javuló exportadatokkal, a vártnál erőteljesebb gazdasági kilábalással és gyorsabban stabilizálódó munkaerőpiacokkal számol.

A jelentés a júniusi, 1,1 százalékos GDP-növekedési prognózisát a javuló adatok fényében 1,8-re módosította. Jövőre 1,7 százalékra számítanak a munkaadók. A válságból történő kilábalás Németországban, Svédországban, Lengyelországban és Finnországban halad a leglendületesebben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva