Hírek

2010.11.17. 21:26

Magyarország-Litvánia 2-0

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 2-0-ra nyert a litván csapat ellen Székesfehérváron, idei utolsó mérkőzésén.

MTI

 A magyarok sorozatban negyedik mérkőzésüket nyerték meg, erre utoljára 24 évvel ezelőtt, még Mezey György kapitánykodása idején volt példa. Eredmény: Magyarország-Litvánia 2-0 (0-0). Székesfehérvár, 4200 néző, v.: Nijhuis Pas (holland). Gólszerzők: Priskin (61.), Dzsudzsák (80.). A magyar válogatott a tervek szerint februárban Győrben játszik majd barátságos mérkőzést, majd március 25-én a hollandokat fogadja, négy nappal később pedig ismét a világbajnoki ezüstérmessel találkozik, ám akkor már idegenben.

 Magyarország: Fülöp Márton - Lázár Pál (Vermes Krisztián, 73.), Lipták Zoltán, Juhász Roland (Pintér Ádám, 79.), Laczkó Zsolt (Kádár Tamás, a szünetben) - Czvitkovics Péter (Hajnal Tamás, 73.), Koman Vladimir, Elek Ákos (Varga József, a szünetben), Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely (Priskin Tamás, a szünetben), Szalai Ádám
 
Egervári Sándor együttese káprázatosan kezdett. Már az első perctől sorra dolgozta ki a helyzeteket, de ezek rendre kimaradtak. Nagy kedvvel játszottak a magyarok, főként Dzsudzsák, Koman, Elek és Rudolf jeleskedtek a támadásszervezésben, míg Szalai Ádám befejezései komoly veszélyt jelentettek, de többnyire vagy a kapu mellé szállt a labda, vagy a litvánok hálóőre állta útját. A vendégek a 25. percben szabadultak ki a szorításból, a szünetig többször eljutottak a magyar kapuig, de nem riogattak igazán Fülöpöt.
 
A második játékrészt is elsöprő lendülettel kezdte a magyar válogatott. A szünetben Kádár, Varga és Priskin is bizalmat kapott és az Ipswich támadója hamar szeretett volna bizonyítani. Priskin közelről megeresztett labdája háromszor is célt tévesztett, aztán a cserecsatár negyedikre már nem hibázott, vezetést szerzett a magyar csapatnak. A gól után tovább nőhetett volna az előny, de Szalai léc alá tartó fejesét Karcemarskas védte, Priskin pedig 2 m-ről bólintott a kapu mellé. A végeredményt a nagy kedvvel futballozó Dzsudzsák Balázs állította be, a PSV Eindhoven légiósa a 80. percben szabadrúgásból szerzett gólt.
 
A litvánok ötlettelenül, lassan futballoztak, a felezővonalat is ritkán lépték át. A magyar válogatott esélyt sem adott ellenfelének, akár több góllal is nyerhetett volna a Sóstói Stadionban, ahol a közönség állva tapsolt a nemzeti együttesnek.
 
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Örülök, hogy az év utolsó mérkőzésén sikerült győzelmet aratnunk. Fegyelmezett volt a védelem, az előrefelé játékban azonban több is volt. Előrelépést tapasztaltam a támadójátékban annak ellenére, hogy a helyzeteink nagy részét kihagytuk. Ismét léptünk egyet előre és nagy várakozással tekintünk a jövőbe. Minden csapat annyit tud játszani, amennyit az ellenfél megenged neki. Több helyen változott a litván csapat, nem ugyanazok játszottak, mint akik a csehek, vagy a spanyolok ellen. Örömteli volt, hogy a mi labdarúgóink élvezik a játékot. Nem volt görcsös a futballunk."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva