Hírek

2010.11.11. 16:18

Mi fizethetjük meg a válságadót

A vártnál jobban növekedhet az infláció a rendszerben maradó különadó miatt. A vállalatok átháríthatják a fogyasztókra - mondta Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető közgazdásza, tudósít a Bloomberg.

Bloomberg - Világgazdaság Online

Az októberi magyar infláció a Bloomberg által megkérdezett közgazdászok konszenzusát meghaladta. Az elemzők 4 százalékos éves pénzromlási ütemre számítottak, míg a KSH 4,2 százalékos inflációról számolt be.

Miért zuhant be a forint? - Elemzés

„Az élelmiszerárak jelentik a legfőbb kockázatot” – mondta Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető közgazdásza. A kormány terve, mely szerint az extraadók 2012 után is fennmaradnak inflációs kockázatot jelentenek, ugyanis a vállalatok átháríthatják az pluszterhet a fogyasztókra – tette hozzá.

A forint ma a második legrosszabbul teljesítő feltörekvő deviza volt délelőtt 25 ország fizetőeszközét figyelembe véve – írja a Bloomberg. Csak a fülöp-szigeteki peso teljesített rosszabbul. Közben az ötéves kötvényhozamok 7 százalék fölé emelkedtek 6,97 százalékról – tudósít a hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva