Hírek

2010.11.04. 12:53

Négy biztosító tarol eddig a kötelező-kampányban

Az eddig megkötött 2011-es kgfb-biztosítások közel 80 százalékát az Astra, az Allianz, a KÖBE és a K&H biztosítók viszik.

Világgazdaság Online

A pba.hu online alkuszcég tarifálóját az elmúlt 3 napban közel kétszázezren látogatták meg, az itt megvalósult első 5000 kötelező gépjármű felelősség biztosítás kötés adatainak elemzéséből kiderül, hogy a 2011 KGFB piac közel nyolctizedét a K&H, az Allianz – főként visszatérő ügyfeleivel – az Astra és a KÖBE biztosítók viszik. A kötelező mellett egyre inkább figyelnek a látogatók a Casco ajánlatokra, melyet minden tizedik KGFB mellé kötnek is. A tarifálások azonban megtévesztőek lehetnek, ha nem mindenre kiterjedően válaszolják meg az ügyfelek a feltett kérdéseket – hangzik a pba.hu vezető szakértője intelme.
 
Díjkalkuláció, árgarancia

A 2011-es kampány eddigi tapasztalatai alapján az átlagdíj a tavalyi kampány 24 ezer Ft-osához képest 30 százalékkal, 17 ezer Ft-ra csökkent, amely a biztosítónkénti kedvezményeknek - visszatérő ügyfél, együttkötés, gyermekkedvezmény, egyösszegű éves díjfizetés és bónus-malus fokozat, stb. - köszönhető. Ez utóbbinál a pba.hu vezető szakértője, Bancsó Tamás felhívja a figyelmet, hogy az elmúlt két-három évben okozott káresemények, balesetek igen komoly súllyal esnek a latba a biztosítási díj számításánál, azaz ha a tarifáló program csak bónus-malus besorolásra figyel az ügyfél, és nem veszi figyelembe az elmúlt évek káreseményeire vonatkozó kérdéseket, akkor elképzelhető, hogy a tényleges szerződéskötéskor a választott biztosító akár többszörösére is emelheti az ügyfél által megadott alapján kiszámított éves biztosítási díjat. A pba.hu oldalon erre  különösen figyelünk, és a tarifálást meghatározó káreseményekre egyértelműen rákérdezünk. Ezzel szeretnénk elérni, hogy a nálunk szerződést kötő ügyfelek maradéktalanul elégettek legyenek a pba.hu szolgáltatásaival.

Fontos, hogy az online kgfb kötéskor vigyázzunk az apró betűs részekkel, mert a kedvező díj felett érzett korai örömöt, megkeseríthet egy esteleges későbbi korrekció. 

Az alkuszcég várakozásának megfelelően növekszik a casco biztosítást kötő ügyfelek száma is, amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy egyre inkább a "gépjárműbiztosítás" - kgfb és casco szerződés együttes kötése - fontossága is előtérbe kerül a szerződést kötők között.

Tartják magukat a kgfb-árak: a cascóval együtt olcsóbb lehet

Legtöbbet az 1,4 es 110kw-al futó budapesti járműveken spórolhatunk

Legjobban azok az autósok jártak az új kötelező díjszámítással – hengerűrtartalom helyett motorteljesítmény az elsődleges tarifálási paraméter - 1398 ccm - 110 kW személygépkocsival közlekednek, hisz ők vidéken 77% míg Budapesten 86%al kevesebbet fizetnek 2011-ben. Az új tarifák vidéken és Budapesten átlagban 60%-kal kedvezőbbek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva