Hírek

2010.11.02. 08:57

Nem várt áresés a kgfb árakban: sok az újrakötő

Bár a biztosítók hangsúlyozták,nem várható érdemi növekedés a kötelező gépjármű-felelősség biztosításokban, a szombaton közzétett díjak komoly áresést mutatnak. Ennek köszönhetően a biztosítót váltók száma is szépen gyarapszik. A kötelező biztosítási kampány első napján 600 ezer díjszámítást végeztek el a Netrisk.hu biztosítási portálon. Tavaly a teljes kampányidőszak alatt 2 millióan kalkulálták kötelezőjüket a portálon. A rendkívüli érdeklődés a megkötött szerződések számán is látható: 15 ezer autós már meg is kötötte új kgfb szerződését, ami 50 százalékos növekedés az egy évvel korábbi forgalomhoz képest. Az élen az Allianz, a K&H, az Astra és az MKB Biztosító áll jelenleg - áll a Netrisk.hu közleményében.

Világgazdaság Online

A nem várt áresés nyomán rekordszámban látogatják az autósok a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portált. Míg tavaly november-decemberben összesen 2 millió díjszámítást végeztek el a Netrisken, most egyetlen nap alatt 600 ezret.

Az első napokban az autósok szokásosan kiszámolják biztosítási díjukat, új szerződésüket viszont a legtöbben november második felében kötik meg. Ennek ellenére már az első napon 15 ezren váltottak kötelező biztosítást a Netrisk.hu-n, ami 50 százalékkal több a tavalyi kampány első napjának forgalmánál.

A rendkívüli érdeklődés érthető, hiszen a jelentős árcsökkentésből többnyire csak azok az autósok profitálnak, akik most novemberben újrakötik szerződésüket. Aki nem ezt teszi, stagnáló, vagy emelkedő biztosítási díjra számíthat. Az átlagos megtakarítás jelenleg 13 ezer forint, akad ugyanakkor autós, aki több mint 240 ezer forintot takarított meg azzal, hogy tegnap újrakötötte kötelezőjét.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva