Hírek

2010.11.25. 13:38

Nyugdíjjárulék helyett ezentúl nyugdíjadót szedne a Fidesz

Az állami számlán vezetett nyugdíj örökölhető lesz a házastárs számára, ebbe a bejegyzett élettárs is beleszámít, de az egyenes ágú leszármazottak nem.

Világgazdaság Online

 „A munkaadói 24 százalékos nyugdíjjárulékot átnevezik nyugdíjadóvá, de a mértéke nem változik” – jelentette be Selmeczi Gabriella. A nyugdíjvédelmi biztos szerint a névváltoztatásra nem azért van szükség, hogy az Alkotmánybíróság ne tudjon foglalkozni a témával. „Nem félünk az Alkotmánybíróságtól, mert mindenki jól jár” – szögezte le.

Akik 2011 január elsejétől kezdenek el dolgozni, és belépnek egy magánnyugdíj pénztárba, automatikusan kizárják magukat az állami rendszerből. Selmeczi Gabriella többször is belezavarodott mondandójába, de abból azt lehetett leszűrni, hogy az állami nyugdíjrendszerben egyéni számlák lesznek, amin a szolgálati időt és a bevallott járulékokat tartják nyilván. Ezen keresztül nem a felhalmozott vagyont lehet nyomon követni, hanem, hogy mekkora nyugdíjjogosultság áll fenn. A házastárs ezt a megszerzett jogosultságot örökölheti majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva