Hírek

2010.11.02. 11:01

OTP Lakástakarék – az Ön otthonáért

Hazánkban több mint egy évtizede van lehetőség lakástakarékpénztári szerződés megkötésére, az OTP Lakástakarék Zrt. 2007 végén köszönthette egymilliomodik ügyfelét. (x)

x

Hazánkban több mint egy évtizede van lehetőség lakástakarékpénztári szerződés megkötésére, az OTP Lakástakarék Zrt. 2007 végén köszönthette egymilliomodik ügyfelét. A konstrukció az elmúlt években indult dinamikus fejlődésnek: egyre többen ismerik fel az öngondoskodás fontosságát a lakóingatlan, mint elsődleges vagyon tekintetében. A lakás, ház állapotának megőrzése, nergiatakarékossági szempontból történő korszerűsítése, a konyha vagy fürdőszoba felújítása a 10 évnél idősebb ingatlanok esetén mindig aktuális kérdések.

A lakástakarékpénztári szerződésről

A lakástakarékpénztári előtakarékoskodás olyan megtakarítási forma, amellyel lakáscéljainkat tudjuk finanszírozni úgy, hogy az vállalható és előre kiszámítható teherviselést jelentsen a család számára. A takarékoskodás időszaka alatt hónapról hónapra előre meghatározott összeget kell a számlán elhelyezni, amelyet az állam 30%, maximum évi 72 000 forintos támogatással egészít ki, melynek révén magas hozam érhető el (EBKM állami támogatás nélkül 1,5% illetve 3%, megtakarítási időtől függően EBKM állami támogatással: 7,55–14,39%).

A havi megtakarítás összegét mindenki maga választhatja meg, nagysága 790 Ft és 20 000 Ft között lehet, amely a megtakarítási idő alatt is bármikor módosítható. Ha a megtakarítás összege nem fedezné az igényeket, egyszerű és gyors hitelbírálat után lehetőség van olyan lakáskölcsön felvételére, melynek nagysága elérheti a megtakarítás csaknem másfélszeresét.

A lakáscélú felhasználás széles körű: lakótelek, új és használt lakás megvásárlása, közműépítés. A megtakarítás lakásfelújítás keretében szinte minden beépített berendezés megvásárlásának finanszírozására – konyhabútor, beépített szekrények, tűzhely, légkondicionáló berendezés – felhasználható.

Lakáselőtakarékossági szerződést bárki köthet saját maga, illetve közeli hozzátartozó kedvezményezett részére. Ilyen kedvezményezett lehet például házastárs, testvér, szülő, nagyszülő, gyermek vagy unoka. Ezzel megtöbbszörözhető az egy lakásra felhasználható összeg, legrövidebb megtakarítási idő esetén egy 4 tagú család 10,4–13 millió forinthoz juthat hozzá.

Termékkínálat

Az OTP Lakástakarék három termékcsaládot – Hozam, Lakás, Hitel – kínál. Mindhárom esetben 4-8 év között lehet a megtakarítási idő.

A Hozam szerződéses módozatoknál a betéti kamat mértéke évi 3%,
a felvehető lakáskölcsön kamata évi 6%, a Lakás és Hitel termékeknél
pedig ugyanezek 1,5%, illetve 4,5% (THM: 5,67–7,50%). A Hozam és a Lakás termékcsalád közös jellemzője, hogy a megtakarított összeggel azonos nagyságú lakáskölcsön vehető fel, míg a Hitel termékeknél csak a szerződéses összeg 40%-át kell megtakarítani és 60%-os nagyságú lehet a lakáskölcsön. A változatos és rugalmas termékkínálat lehetővé teszi, hogy ügyfeleink a számukra legfontosabb jellemzők –  megtakarítási időszak hossza, magasabb betéti kamat; alacsonyabb kamatú, de nagyobb összegű kölcsön – alapján válasszák ki a megfelelő szerződéses módozatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva