Hírek

2010.11.06. 10:19

Tizenheten kórházban az iszapkatasztrófa miatt

Az október negyedikén bekövetkezett katasztrófa során tíz ember vesztette életét, a legutóbbi áldozat péntek délelőtt halt bele súlyos égési sérüléseibe a győri kórházban.

Magyar Nemzet

Magyarország legsúlyosabb ipari és ökológiai katasztrófájában 123 ember szerzett égési sérüléseket az erősen lúgos, maró hatású anyagtól. Az ÁNTSZ közlése szerint péntekre a kórházban ápoltak száma tovább csökkent, már csak 17 ember van fekvőbetegosztályon. Az ÁNTSZ közölte: a vörösiszap-katasztrófa során összesen 302 ember ellátása történt meg. A fekvő- és járóbeteg-ellátás folyamatosan biztosított, gyógyszer- és kötszerhiány nincs - tudósít a Magyar Nemzet.

A Veszprém megyei tüdőgyógyintézet által biztosított inhalatív terápiát a katasztrófa sújtotta térség lakosságából 1685, a védekezésben részt vevők közül 2299 ember vette igénybe péntekig. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a vízminőséget folyamatosan vizsgálják, eddig 169 vízmintavétel és elemzés történt az öt hét alatt, és az eredmények alapján az ivóvíz a katasztrófa sújtotta térségben biztonságban fogyasztható. A levegő porkoncentrációját is folyamatosan mérik, de csak a higiénés normát haladta meg. A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság az MTI tudósítóját szombat reggel arról tájékoztatta, hogy a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a katasztrófával érintett területen és annak meghatározott körzetében összesen 12 helyszínen folyamatosan méri a légszennyezettséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva