Hírek

2010.11.09. 07:15

Veszélyben a gázellátásunk? - Fellegi Moszkvában

Nem viszi magával az orosz fél által várt, több hazai céget és a magyarországi energiaellátást is érintő „megoldáscsomagot” Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter ma kezdődő moszkvai útjára – értesült a Világgazdaság.

Világgazdaság

Szerdai és csütörtöki, Viktor Zubkov miniszterelnök-helyettessel folytatandó tárgyalásain egyrészt az orosz Szurgutnyeftyegaz 21,2 százalékos Mol-hányadának visszavásárlásának módjáról kíván puhatolózni, illetve ki kívánja kövezni Orbán Viktor útját orosz kollégájához, Vlagyimir Putyinhoz. Igaz ugyan, hogy a magyar miniszterelnököt kész fogadni Dmitrij Medvegyev orosz elnök, ám energiakérdésekben Putyin szavának nagyobb súlya van.

Ismert, hogy a Mol kapcsán a legutolsó hivatalos orosz állásfoglalás az volt Igor Szecsin orosz miniszterelnök-helyettes részéről, hogy a pakett nem eladó, szakmai körök szerint azonban nem kizárt, hogy e közlés csak a vételár felhajtását célozta. Azonban a Molról s más nyitott ügyekről is nehezebb lesz egyezkedni, mivel a válságadó bevezetése miatt jelentős mértékben megromlottak Magyarország tárgyalási pozíciói.

További részletek

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva