Hírek

2010.12.30. 13:00

Közel száz fagyhalál szeptember óta

Az év utolsó előtti napjáig kilencvenkilencen szenvedtek fagyhalált szeptember vége óta. Ötvenheten saját otthonukban hűltek ki végzetesen, negyvenketten pedig a szabad ég alatt – tudatta a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala csütörtökön.

BAMA

Az MSZF SZK adatai szerint csak karácsony hetében és a két ünnep között húszon ketten távoztak az élők sorából fagyhalál miatt.

A Szociális Kerekasztal szerint azonnali intézkedésekre van szükség, hogy megkíméljék más veszélyeztetettek életét. A legfontosabbnak egy olyan kormányrendelet kibocsátását tartják, amely arra kötelezné az államigazgatási szerveket, hogy látogassák és ellássák a fokozottan veszélyeztetett embereket.

Mint csütörtöki közleményükben fogalmaznak, egy ilyen rendeletnek azzal is kötelező érvényt kellene szerezni, hogy büntetőjogilag is felelősségre lehessen vonni azt, aki mulasztásával előidézi egy másik
ember halálát.

Az MSZF SZK ezt a javaslatát még a tél elején a kormány elé terjesztette, de nem történt intézkedés – írják. A Szociális Fórum egyidejűleg fokozott odafigyelésre, törődésre és támogatásra szólítja fel a lakosságot, mert az emberi hozzáállás életeket menthet meg – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva