Hírek

2010.12.02. 08:36

Ötszázmilliárd forintos lyukat tömött be a kormány

Cséfalvay Zoltán szerint a kormány minden eszközzel segíti majd az öngondoskodást, és igyekszik továbbfejleszteni az önkéntes nyugdíjpénztári pillért.

Inforádió

Megőrzendő, továbbfejlesztendő, támogatandó, segítendő - így vélekedett az önkéntes nyugdíjpénztári pillérről az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára. Cséfalvay Zoltán hangsúlyozta: két lábon álló rendszert szeretnének kialakítani, de minden eszközzel segíteni kívánják az öngondoskodást, ennek érdekében hamarosan megkezdik egy ösztönző rendszer kidolgozását.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a kormánynak arra adnak mozgásteret a válságadók és az állami kasszába irányított magán-nyugdíjpénztári befizetések, hogy megtegye a gazdasági növekedés megindításához szükséges lépéseket. Ilyen például az adórendszer átalakítása, aminek következtében több pénz marad az emberek zsebében, így végső soron felpöröghet a gazdaság.

Cséfalvay Zoltán hozzáfűzte: a válságadókkal egy, a költségvetésben feltárt ötszáz milliárdos lyukat tömött be a kormány, a terheket pedig csak olyan szektorokra vetette ki, amelyek résztvevői versenyeznek a fogyasztókért, akik így jobb pozícióba kerülnek. Nem kell azonban többet fizetniük az államkasszába az olyan ágazatok szereplőinek, amelyek például exportra termelnek, így megadóztatásuk magyar munkahelyeket veszélyeztetett volna - magyarázta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva