Hírek

2011.01.03. 10:37

A Fideszesek többsége szerint rossz volt 2010

Majdnem minden MSZP-szimpatizáns szerint kedvezőtlen évet zártunk, de a Fidesz híveinek többsége szerint is rossz volt a tavalyi év.

Népszabadság - Világgazdaság Online

A Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából az derül ki, hogy az MSZP híveinek 97 százaléka szerint rossz év volt 2010. A Fidesz támogatói megosztottak – írja a Népszabadság –, de többségük, 56 százalékuk szerint rossz volt az előző esztendő.

Závecz Tibor, a Szonda Ipsos kutatási igazgatója elmondta: nem az Orbán-kormány tevékenységét, hanem az egész évet kellett értékelni, vagyis ebben az eredményben benne lehet a választások előtti időszak is. Ahogy az is, hogy a ¬Fidesz hívei mennyire érzik úgy, hogy megtörténtek azok a lépések, amelyeket vártak, vagy éppen ellenkezőleg, olyan döntések születtek, például a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban, amelyekkel nem okvetlenül értenek egyet

A többi pártra szavazók is inkább azt gondolják, hogy kedvezőtlen volt 2010, és a pártoktól függetlenek 70-80 százaléka szerint kudarcokkal teli évet zárhattunk – közölte a Népszabadság.

Az emberek 73 százaléka úgy gondolja, hogy 2010-ben rosszul alakult az anyagi helyzete – derül ki a Szonda Ipsos-kutatásából. Mindössze 23 gondolja úgy, hogy jól alakultak a pénzügyei. Jelentősen függ az életkorától és a munkaerő-piaci helyzetétől: minél idősebb a válaszadó, annál rosszabbnak értékeli az évet – írja a Népszabadság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva