Hírek

2011.01.21. 13:06

A General Electric vezére

A General Electric (GE) vezérigazgatója, Jeffrey Immelt lehet az amerikai elnök új gazdasági tanácsadó testületének vezetője - közölte csütörtöki közleményében a Fehér Ház.

MTI Eco

Immelt, aki eddig is tagja volt Barack Obama tanácsadó csapatának és aki a New York-i Fednek is elnökségi tagja vezetheti az "Elnök Állásügyi és Versenyképességi Tanácsa" névre keresztelt testületet. A korábbi szakértői gárdának és vezetőjének, a Fed korábbi elnökének, Paul Volcker megbízatása a februárban jár le.

A lépés elemzők szerint megerősíti az elnök azon szándékait, hogy javítsa kapcsolatát az üzleti világgal. Obama nemrég kabinetfőnökének William Daley-t, a Morgan Stanley vezetőségének tagját nevezte ki, s a lépés osztatlan sikert aratott a cégvilágban.

Az elnök kiadott közleményében úgy fogalmaz: Jeff Immelt tapasztalata és rálátása arra, mennyire fontos szerepet játszik a magánszektor a munkahelyteremtésben és az amerikai versenyképesség növelésében alkalmassá teszi őt a testület vezetésére. A döntést Obama várhatóan pénteki, egy New York állambeli GE-telepen tett látogatásán jelenti be hivatalosan.

Immelt a Washington Post amerikai napilap internetes kiadásában megjelent írásában az üzleti világ gazdasági fellendítésében betöltött felelőssége mellett érvelt. "Mindig van egy egészséges feszültség a magán- és a közszféra között. Ennek ellenére mindnyájan felelősséggel bírunk a nemzeti versenyképesség növeléséért, különösen gazdasági bizonytalanság idején. Most ilyen időket élünk" - fogalmazott Immelt.

A leendő testületvezető kiemelte: a csoport az amerikai feldolgozóipari bázis szélesítésére, a kivitel növelésére és az innováció fokozására törekszik majd elsősorban. Obama közleményében úgy szólt: "még nagyon sok munka van előttünk és az első számú prioritás az, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy az amerikai emberek ismét munkához jussanak".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva