Hírek

2011.01.19. 13:07

Az E.On akár el is adhatja a magyar leányát

Budapestre látogatna a német E.On Ag vezérigazgatója, hogy tárgyaljon a kormányzat tagjaival az energiacégekre kivetett visszamenőleges válságadóról.

Platts - Bloomberg

A német közműóriásnál jelenleg is komoly értékelés zajlik. Ennek keretében az összes vállalatot megvizsgálják, mennyire is illeszkednek az anyacég stratégiájába. Johannes Teyssen vezérigazgató ugyan nem részletezte, mely vagyonelemektől válna meg a német vállalat, ugyanakkor leszögezte, hogy pusztán a helyi viszonyok ilyetén alakulása miatt nem adják el az E.On Hungária Zrt.-t.

A vezérigazgató arra is kitért a Berlinben tartott Handelsblatt Eurofórum energiakonferencián, hogy mennyire szükséges egy közös és koherens energiapolitika az Európai Unió tagországi között. "A 27 tagországban meglévő teljesen különböző energiaszabályozások szükségszerűen a 20-20-20-as cél elbukásához vezetnek" - mondta Teyssen, utalva arra, hogy az évtized végére várhatóan 20 százalékos lesz a megújulók aránya a teljes energiamixben, miközben Európa energiaigénye 20 százalékkal csökken.

Az egységes európai energiapiac nem megvalósítható, ha minden tagállam mereven ragaszkodik az elképzeléseihez. "Ha nem sikerül egy közös koncepciót kialakítanunk rövid diőn belül, nem lesz közös piacunk, az emissziókereskedelem pedig elbukik" - figyelmeztetett Teyssen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva