Hírek

2011.01.24. 11:33

Francia hadihajók Moszkvának

Franciaország és Oroszország kedden írja alá a két Mistral helikopterhordozó építéséről szóló szerződést Nicolas Sarkozy francia elnök és Igor Szecsin orosz miniszterelnök-helyettes jelenlétében.

Itar-TASZSZ - Világgazdaság Online

A két Mistral helikopterhordozót Oroszország és Franciaország közösen építi meg, a projekt ezer embernek biztosít munkát francia hajógyárakban négy éven keresztül. A helikopterhordozókra kiírt tendert az orosz USC, valamint két francia konzorcium, a DCNS és az STX építi meg – jelenti az Itar-TASZSZ.

Alain Juppe francia védelmi miniszter a napokban a Le Mondnak nyilatkozva rámutatott: "A NATO-szövetségesek a lisszaboni csúcson határozták el, hogy együttműködnek Oroszországgal egy rakétavédelmi hálózat kifejlesztésében.

"Az Oroszországgal való, katonai téren történő stratégiai együttműködés előnyei sokkal fontosabbak, mint a negatív tényezők. Ez Franciaország és Németország közös álláspontja, amelyet az Egyesült Királyság is oszt, bizonyos fenntartásokkal" - tette hozzá. "Ezért nem lehet Franciaországot bírálni a hadihajók egy baráti ország részére történő leszállításáért" - szögezte le a védelmi miniszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva