Hírek

2011.01.24. 10:28

Gyurcsány: Az EU visszaütött - Orbán megkapta az első pofont

Nem az a kérdés önmagában, hogy milyen volt Orbán strasbourgi szereplése. (Szerintem egyébként szégyenletes.) A következmények beláthatatlanok - fogalmaz Gyurcsány Ferenc blogjában.

Világgazdaság Online

Ha a magyar miniszterelnök nem érti, hogy elnökségének sikere mások mellett a német kancellár és a francia elnök együttműködési hajlandóságán is múlik, vagy talán elsősorban ezen, akkor csúnya vége lesz ennek a félévnek.

De nagy kérdés, hogy Orbán múlt heti performance-a után, talál-e még komoly együttműködő partnert. Vagy inkább mindenki megvárja a lengyel elnökséget, Donald Tusk miniszterelnökkel az élen? - teszi fel a kérdést Gyurcsány Ferenc blogjában.

Arra a politikusra várva, aki az Ikrek (lásd: Kaczynski fivérek) sok feszültséget hozó országlása után megerősítette Lengyelország európai arcát. Szégyen ide, szégyen oda, megjelentek az első írások arról, hogy nincs más feladata Európának, csak kibekkelni ezt a félévet (az első hónapnak lassan vége), aztán majd jöjjenek a lengyelek.

Az első pofon mindenesetre már megérkezett. A strasbourgi hiszti után szinte azonnal döntöttek az illetékesek: ebben a félévben nem csatlakozhat Schengenhez Románia és Bulgária - pedig Orbán ezt magyar prioritásként jelölte meg. Az Unió visszaütött, magyar diplomáciai kudarc a vége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva