Hírek

2011.01.31. 07:00

Jönnek a sztárpályázatok!

Az Új Széchenyi-terv vállalkozásfejlesztési kiírásaira március 1-jétől várják a támogatási kérelmeket

Kocsi Margit

Az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) alighanem legnépszerűbb pályázatai közé tartoznak majd azok a kiírások, amelyek a vállalkozásfejlesztést, a gazdaság élénkítését, a foglalkoztatás és a versenyképesség növelését közvetlenül szolgálják – vélik a Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők. Ezekre 2011. március 1-jétől adhatók be a pályázatok.

A ma záruló társadalmi egyeztetés hét vállalkozásfejlesztési pályázati kiírásra terjedt ki. Ezek a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztésére, komplex vállalati technológiafejlesztésre, mikrovállalkozások fejlesztésére, technológiára és foglalkoztatásra, munkahelyi képzésekre, vállalati együttműködésekre és klaszterekre biztosítanak európai uniós forrást, a 2011–13-as időszakra összesen 152 milliárd forintot. A kiírók becslése szerint a nyertes projektek száma csak ezeknél a pályázatoknál meghaladhatja a 12 ezret.

Az ÚSZT vállalkozásfejlesztési programjának talán legfontosabb újítása a több évre előre szóló stabil pályázati kiírások megteremtése – állapította meg Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa. A stratégia további fontos célkitűzése a stabil forgótőke-finanszírozás is. Ebben az ÚSZT a Jeremie program forrásainak (mikrohitel, garancia és kockázati tőke) igénybevételére épít. Kész egyúttal a Széchenyi-kártya szolgáltatásait bővíteni és az arra kialakított adatbázist egyfajta minősítő rendszerként használni, ez a „forrásvadászok” kiszűrését is megkönnyítheti.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva