Hírek

2011.01.27. 11:31

Medvegyev: Azt hitték, térdre kényszeríthetnek minket

Dmitrij Medvegyev orosz elnök a Davosi Világgazdasági Fórumon mondott beszédében olyan programot körvonalazott, amelynek célja üzletbarát környezetet megteremtése Oroszországban.

AFP - Világgazdaság Online

Medvegyev jelezte, hogy Oroszország nem fog semmilyen különadót bevezetni a pénzügyi szektorra, és "intézkedéseket tesz a jogrendszer javítására".  Kijelentette, hogy Oroszország olyan közös piac létrehozása irányában halad, amely "a Balti-tengertől a Csendes Óceánig" terjed majd.

Oroszország arra is készül, hogy a WTO-csatlakozás után belép az OECD-be, és közös gazdasági térséget teremt az Európai Unióval. Az elnök hangsúlyozta azonban, hogy a világgazdaság fejlesztésére irányuló erőfeszítések hiábavalóak lesznek, ha nem sikerül legyőzni a szélsőségeket, és a terrorizmust – jelenti az AFP.

Ennek kapcsán úgy fogalmazott: a moszkvai repülőtéren végrehajtott öngyilkos merénylet kiötlői azt képzelték, hogy ezzel térdre kényszerítik Oroszországot és az ország deffenzívába kényszerül. De a terroristák tévedtek, amikor azt képzelték, hogy ennek hatására visszamondja a davosi nyitóbeszédet – szögezte le Medvegyev.

Még este nyolc órától is több formális öszszejövetelt tartottak a tegnap kezdődött davosi Világgazdasági Fórumon, azt mutatva: az a mintegy 2500 politikus, üzletember, szakember és művész, aki jelen van az alpesi üdülőhelyen, komolyan veszi részvételét a vasárnapig tartó tanácskozáson, kihasználva az alkalmat, hogy ismét összegyűlt a világ krémje. Ám Magyarországot hírek szerint csak egy bankár, Csányi Sándor , az OTP elnök-vezérigazgatója képviseli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva