Hírek

2011.01.27. 12:01

Nyugdíj nyilatkozat - Hogyan kerüljük el a tömegjeleneteket?

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) megerősítette, hogy a Fiumei úti kirendeltségen az utóbbi pár napban egyre többen állnak sorba, hogy ügyeiket elintézhessék, ugyanakkor az ONYF szerint nem kell attól tartani, hogy valaki az utolsó napokban tapasztalt roham miatt marad le a nyilatkozási határidőről.

Világgazdaság Online

A mai napig megközelítőleg 53 300 fő nyilatkozott arról, hogy fenntartja nyugdíjpénztári tagságát. Az elmúlt napokban érezhetően megemelkedett a nyilatkozattételre jelentkezők száma, a határidő lejártához közeledve növekszik az ügyfélszám, elsősorban a Fiumei úton, a Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság irodájánál.

Ugyanakkor eddig senki nem élt panasszal az ügyintézés lassúsága miatt és az ONYF bízik abban, hogy a következő napokban is bírják majd a "rohamot" – mondta el lapunknak az ONYF szóvivője. Szőke Lovas Zsuzsanna hozzátette: a lehető legtöbb fórumon megpróbálták egyértelművé tenni, hogy Budapesten három helyen lehet nyilatkozatot tenni, az ONYF Visegrádi utcai irodájában még a mostani, megnövekedett forgalom mellett is csak mintegy 20 percig tart az ügyintézés – mondta el a szóvivő, hozzátéve: az ügyfélszolgálatokon már extra munkatársak is dolgoznak a nagyobb hatékonyság érdekében.

A szóvivő leszögezte: rajtuk nem fog múlni, hogy mindenki időben nyilatkozhasson, de mindig akadnak majd olyanok, akik azt állítják, sorban álltak és mégsem jutottak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva