Hírek

2011.01.10. 07:49

Súlyos örökség húzza a fővárosi büdzsét

Szerdán tárgyal a Fővárosi Közgyűlés Budapest jövő évi büdzséjéről amely az ellenzék szerint súlyosan megszorító jellegű lesz

GCs

Szerdán tárgyal a Fővárosi Közgyűlés Budapest jövő évi büdzséjéről, amely az ellenzéki MSZP-frakció vezetője szerint „az elmúlt húsz év egyik legnagyobb megszorításokat tartalmazó, legrosszabb költségvetése lesz”. A tavalyi főpolgármesteri választáson messze alulmaradt Horváth Csaba csak azt felejtette el hozzátenni, hogy a szigorra épp azok miatt az esztelen pazarlások és rosszul megkötött szerződések miatt van szükség, amelyek létrejöttében koalíciós partnerként a szocialista párt is komoly szerepet játszott.

Hogy pontosan milyen örökséget kapott a nyakába Tarlós István főpolgármester, arra talán pénzügyi tanácsadója, Atkári János szavait célszerű idézni. Annál is inkább, mert őt nemigen lehet politikai elfogultsággal vádolni: Demszky Gábor korábbi helyettese épp következetes egyensúlypárti gazdaságpolitikája miatt vált nemkívánatossá 2004-ben. Atkári szerint a fővárosi adósságállomány az év elején 200 milliárd forint fölé szökhet, a finanszírozhatatlan hiány pedig a következő négy évben meghaladná a 150 milliárd forintot, ezért megszorításokra van szükség.

Tarlós István persze ódzkodik ettől a kifejezéstől, sőt tagadja azt. Ő „csak” egyes beruházások elmaradásáról beszél. A közműdíjak januári emelése is jól mutatja azonban, hogy szűk esztendők várnak Budapestre. Hogy mekkora csalódás lesz ez a szavazóknak, az kérdés. Mindenesetre egyelőre nem Tarlósékra kellene haragudniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva